Mircea Geoana a savarsit un ''abuz in functie'' atunci cand a refuzat sa supuna aprobarii plenului introducerea pe ordinea de zi a sedintei Senatului a cererii de revocare a sa de la conducerea acestui for si sfideaza Constitutia si Parlamentul prin incalcarea regulamentului - este de parere premierul Emil Boc, citat de Agerpres.

La randul sau, Mircea Geoana a declarat ca nu va accepta "sub nicio forma de presiune dezbaterea in plenul Senatului a unei cereri neconstitutionale" si studiaza posibilitatea de a se adresa Curtii Constitutionale in acest caz.

  • "Demersul colegilor senatori a fost unul de sanctionare pentru incalcarea flagranta a regulamentului Parlamentului, presedintele Geoana nefiind la prima incalcare de acest fel. Sunt convins ca se va gasi calea necesara de catre colegii nostri senatori, astfel incat sa fie restabilita legalitatea si aplicarea regulamentului in Senatul Romaniei", a afirmat seful Guvernului.

Lucrarile in plenul Senatului s-au blocat miercuri, dupa ce presedintele Camerei superioare, Mircea Geoana, a refuzat sa introduca pe ordinea de zi a plenului solicitarea democrat-liberalilor de revocare a sa din functie.

Dupa ce Biroul Permanent al Senatului a decis, marti, scoaterea de pe ordinea de zi a solicitarii de revocare a presedintelui Camerei superioare, democrat-liberalii au cerut, din nou, in plenul de miercuri, discutarea acestui subiect. Reprezentantii PSD si PNL au criticat demersul PD-L, care a fost sustinut de UDMR si de independenti.