Prefectura Dolj l-a suspendat, miercuri dimineata, pe Antonie Solomon din functia de primar al Craiovei, informeaza Gazeta de Sud. Prefectura Dolj anuntase inca de marti ca primarul, care este arestat preventiv pentru 29 de zile sub acuzatiile de luare de mita in forma continuata, fals intelectual si uz de fals, urmeaza sa fie suspendat.

Anuntul privind suspendarea lui Antonie Solomon a fost facut de Eugen Georgescu, prefectul de Dolj, miercuri dimineata. Ordinul de suspendare expira la data de 31 martie, odata cu terminarea perioadei de 29 de zile de arest preventiv a edilului Craiovei.

Daca la aceasta data Antonie Solomon va fi eliberat din arest si nu se va lua o alta masura de retinere, acesta isi va relua prerogativele de primar.

Atributiile lui Antonie Solomon urmeaza sa fie preluate de unul dintre cei doi viceprimari ai Craiovei.

Antonie Solomon este acuzat de procurorii DNA ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la un actionar principal al firmei PIC din Pitesti pentru a-i facilita diverse servicii in Craiova, in acelasi dosar fiind vizate si alte persoane.

Primarul Craiovei a fost retinut pe 2 martie de procurorii Parchetului National Anticoruptie - Serviciul Teritorial Pitesti sub acuzatiile de luare de mita in forma continuata, fals intelectual si uz de fals. Pe 3 martie, Tribunalul Arges a emis pe numele lui Solomon un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.