Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat, marti, ca liberalii il vor sustine pe Teodor Melescanu pentru un post de judecator la Curtea Constitutionala. "Cred ca domnul Melescanu (...) prin experienta si politica, si juridica si diplomatica, prin anvergura personalitatii sale politice, este o propunere foarte onorabila pe care PNL o va sustine", a spus liderul liberalilor, citat de Agerpres.

In acest an, expira mandatele a trei judecatori de la Curtea Constitutionala. Este vorba despre Ioan Vida, Nicolae Cochinescu si Petre Lazaroiu, numiti de Camera Deputatilor, de Senat si, respectiv, de Presedintie.

In perioada Congresului PNL, mai multe surse au declarat ca vicepresedintele PNL Teodor Melescanu si-a exprimat dorinta de ocupa un post de judecator la Curtea Constitutionala.

Teodor Melescanu confirma atunci, pentru Hotnews.ro, interesul pentru acest post: "Ma intereseaza functia de judecator la Curtea Constitutionala, dar asta se va decide pe algoritmul politic si in plenul Parlamentului".