Biroul Politic al PC a decis, marti, ca Liliana Minca, fost director general al Loteriei, sa fie candidatul partidului la alegerile partiale din Colegiul 19, pentru locul ramas vacant in Camera Deputatilor in urma demisiei Danielei Popa, a anuntat presedintele conservator, Daniel Constantin, potrivit Mediafax.

Constantin a precizat ca aceasta decizie a PC va fi adusa la cunostinta PSD deoarece conservatorii sunt in alianta cu social-democratii si trebuie sa existe un candidat comun al Aliantei PSD+PC inregistrata la Tribunal.

El a spus ca PC va cere si sprijinul PNL pentru candidatura Lilianei Minca, deoarece liberalii au declarat public ca vor sustine candidatul Aliantei PSD+PC in Colegiul 19.

Aceasta va fi o tema de discutie la intalnirea pe care conducerea PC o va avea cu conducerea PSD in aceasta saptamana, a mai aratat Constantin. Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a adaugat ca PC apreciaza declaratii publice ale liderilor PSD care spun ca este normal ca PC sa-si desemneze un candidat pentru Colegiul 19.

Primarul Sectorului 4, in care se afla Colegiul 19, Cristian Popescu Piedone, prim-vicepresedinte PC, a declarat ca organizatia Bucuresti va pune la dispozitia candidatei Liliana Minca toata logistica de care va avea nevoie in confruntarea electorala. El a adaugat ca PC nu-si va schimba decizia de a o sustine pe Liliana Minca, chiar daca PSD nu va fi de acord sa o sustina si va merge singur in aceste alegeri.

Data propusa pentru organizarea alegerilor parlamentare partiale in Colegiul 19, pe locul de deputat ramas vacant in urma demisiei Danielei Popa (PC), este 25 aprilie si a fost inclusa intr-un proiect de hotarare de guvern, care este discutat in sedinta de marti a Executivului. Daniela Popa a demisionat din Parlament la 1 februarie, dupa ce a fost numita in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.