Biroul Permanent al Senatului va discuta, in sedinta de marti, pe marginea revocarii din functie a presedintelui Camerei superioare a Parlamentului, Mircea Geoana, transmite Agerpres. PDL si UDMR au decis, in sedinta de luni a coalitiei de guvernare, sa sustina solicitarea de revocare a lui Geoana din functia de presedinte al Senatului.

Procedura a fost initiata de 57 de senatori PD-L, UDMR si independenti, fiind depusa joia trecuta. Documentul se bazeaza pe articolul 85, alineatele 1 si 3, din Regulamentul Senatului.

Senatorul Iulian Urban (PD-L) a afirmat ca, indiferent de votul din Biroul Permanent, cererea de revocare trebuie inscrisa obligatoriu pe ordinea de zi a primei sedintei de plen, care va avea loc miercuri, 10 martie.

PSD sustine insa ca functia de presedinte al Senatului a fost obtinuta "prin votul electoratului", iar demersul celor din PD-L, UDMR si al independentilor este neconstitutional.

Luni, Mircea Geoana si-a exprimat convingerea ca legea si Constitutia vor fi invingatoare in privinta cererii de revocare a sa.