Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, luni, dupa sedinta grupului Uniunii din Senat, ca ar fi "benefic" ca presedintii ambelor Camere ale Parlamentului sa faca parte din majoritatea guvernamentala, motivand ca acest lucru ar asigura o mai buna corelare intre planurile Guvernului si activitatea legislativa, informeaza Mediafax.

"Suntem intr-o perioada cand este necesara o corelare cat mai buna intre actiunile si proiectele Guvernului si activitatea legislativa. Ne asteapta masuri importante pe plan legislativ, proiecte de lege de reforma foarte importante si, din acest punct de vedere, consideram ca, intr-adevar, ar fi benefic ca presedintele Senatului, ca si presedintele Camerei sa faca parte din majoritatea guvernamentala, fiindca acest lucru ar asigura o mai buna corelare intre planurile Guvernului si activitatea legislativa a Senatului, respectiv a Parlamentului", a declarat Marko Bela.

Victor Ponta: Sper ca UDMR sa revina la respectarea democratiei

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca demersul PDL de a-l revoca pe Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului este impotriva Constitutiei si a adaugat ca spera ca UDMR sa nu se ralieze acestei actiuni si sa revina la respectarea democratiei.

Ponta a afirmat, comentand declaratia liderului UDMR, Marko Bela, in privinta presedintiei Senatului, ca actuala guvernare se comporta ca si cum ar fi "ocupat Romania".

"Este ca o putere care vine si isi imparte Romania fara a tine cont de regulile constitutionale si ale bunului simt", a adaugat el.

Crin Antonescu: Ma tem ca se va intoarce impotriva UDMR complicitatea cu PDL

Presedintele PNL, senatorul Crin Antonescu, a declarat luni ca nu este surprins de 'asaltul' democrat-liberalilor asupra functiei de presedinte al Camerei superioare a Parlamentului, insa 'complicitatea' senatorilor UDMR s-ar putea intoarce impotriva acestei formatiuni politice, informeaza Agerpres.

Potrivit lui Antonescu, senatorii UDMR, care initial au 'evitat' sa se implice in demersul de revocare din functie a social-democratului Mircea Geoana, 'incuviinteaza tacit aceasta actiune talhareasca', doar din cauza faptul ca sunt 'captivi' intr-o guvernare cu PDL.