Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, in emisiunea "Serviciul Roman de Comedie", difuzata duminica de Pro TV, ca inca foarte multa lume se refera la ea ca ministru al Turismului, dar oamenii trebuie sa se obisnuiasca sa-i spuna pe viitor "ministrul santierelor".

"Am fost la un seminar despre evolutia sectorului de constructii. M-am intalnit cu constructorii. (Am vorbit - n.r.) despre BCA, despre termoizolatii, termopane (...) Sa stiti ca inca foarte multa lume spune: Elena Udrea, ministrul Turismului. Probabil ca, dupa anul trecut, au ramas cu aceasta impresie ca nu pot fi decat ministrul Turismului. Era oricum foarte mult, turismul inseamna foarte mult in economia romaneasca. Acum vor invata sa spuna: Elena Udrea, ministrul santierelor. O sa-mi pun cizme de cauciuc, dumneavoatra presa o sa va uitati sa vedeti ce firma sunt si tot asa", a aratat Elena Udrea, citata de Mediafax.

Ea a mai spus ca se imbraca astfel incat sa se simta comod, de aceea, de cele mai multe ori, este criticata.

Intrebata care este culoarea sa preferata, Udrea a raspuns: "Violet. Din ianuarie toata lumea poarta violet. E adevarat ca, in decembrie, in echipa presedintelui erau doua persoane imbracate in violet la intalnirea celebra dintre candidati. Primul ministru avea cravata violet, eu aveam o rochie violet, pentru ca era singura care mi-a fost la indemana, singura care mai corespundea momentului respectiv", a mai spus Udrea.

Ea a adaugat ca rochia trebuia sa indeplineasca niste conditii: nici prea scurta, nici prea lunga, nici prea stramta, nici prea larga, nici prea decoltata, nici prea colorata, nici prea inchisa la culoare. "Asa ca aceea a fost singura care a corespuns tuturor acestor cerinte. M-am imbracat cu rochia violet, fara sa stiu ce efecte voi avea asupra contextului intalnirii respective", a spus ministrul.

De asemenea, Elena Udrea a apreciat ca nu mai este de interes pentru paparazzi. Intrebata daca nu merge pe strada deghizata, Elena Udrea a raspuns: "Ba da, nu vedeti ca umblu cu parul asta blond! V-am spus ca nu sunt blonda". Solicitata sa spuna ce isi dorea, in copilarie, sa devina atunci cand va fi mare, Elena Udrea a mentionat ca la o anumita varsta vroia sa fie educatoare, dupa care invatatoare, apoi medic, profesor, inginer. "Si am ajuns avocat", a adaugat ea.

Intrebata de moderatorul emisiunii daca nu s-a visat niciodata vanzator la cofetarie, asa cum si-au dorit multi copii, Udrea a raspuns: "Daca ma uit dupa pasiunile fiecaruia dintre noi, cred ca mie mi-ar fi placut, dar nu-mi aduc aminte daca am avut acest gand, sa ma fac vanzatoare la un magazin de sandvisuri. La dulciuri nu, dar la sandvisuri sigur".