Delegatia permanenta a PNL a decis, joi, sa inainteze Congresului formatiunii propunerile liderului liberal, Crin Antonescu, privind modificarea statutului partidului, informeaza Agerpres, citand surse liberale. Practic, acest lucru inseamna ca actualul lider al PNL a castigat o prima batalie cu Ludovic Orban, contracandidatul sau la sefia partidului, votul la Congresul PNL urmand sa se faca pe liste, asa cum si-a dorit Crin Antonescu.

UPDATE: Ludovic Orban, Calin Popescu Tariceanu, Dan Motreanu si Adriana Saftoiu au votat, joi, in Delegatia Permanenta a PNL, impotriva proiectul de Statut al partidului propus de Crin Antonescu, au declarat, surse liberale, citate de Mediafax.

Ludovic Orban a sustinut ideea votului individual si a lasat sa se inteleaga miercuri, in cadrul Biroului Politic al partidului, ca ar putea renunta la candidatura in cazul in care votul pe liste va fi validat pentru Congres.

In schimb, exista informatii ca un alt opozant al votului pe liste, Mircea Ionescu Quintus, ar fi cedat ofertei lui Crin Antonescu de a primi functia de presedinte de onoare al PNL. Biroul Politic Central al PNL a decis, miercuri, cu 23 de voturi pentru, o abtinere si unul impotriva ca votul pentru alegerea noii conduceri sa fie pe liste si nu individual cum s-a facut pana in prezent. De asemenea, in noul proiect de statut nu se mai regaseste functia de prim-vicepresedinte, functie detinuta in prezent de Ludovic Orban. Sistemul de alegere a conducerii PNL va fi pe liste si fiecare candidat la sefia PNL va propune o lista cu 32 de oameni - 15 vicepresedinti si 17 membri ai Biroului Politic Central.

Propunerea de modificare a statutului, care i-a apartinut lui Crin Antonescu, a trecut miercuri fara probleme de Biroul Politic, iar joi a primit unda verde si din partea Delegatiei permanente a partidului.

Congresul PNL este programat in perioada 5-7 martie. La functia de presedinte al partidului candideaza Crin Antonescu, Ludovic Orban si Viorel Catarama.