O slujba de rugaciune pentru eliberarea primarului Craiovei, Antonie Solomon, arestat preventiv pentru luare de mita a fost oficiata, joi, la biserica din localitatea doljeana Leamna, informeaza Agerpres.

UPDATE: Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate ii verifica averea lui Antonie Solomon, dupa ce au primit, in urma cu zece zile, o sesizare din partea unei publicatii din Craiova in legatura cu posibile nereguli in cazul averii primarului, arestat miercuri pentru coruptie, informeaza Mediafax.

Biserica de la Leamna, localitate situata la 10 km de Craiova si unde primarul Solomon are o casa de vacanta, a fost ridicata cu sprijinul financiar al primarului Craiovei.

Parohul bisericii din Leamna, preotul Alexandru Gaspar, le-a spus celor peste 50 de enoriasi prezenti la slujba ca spera ca duminica Antonie Solomon sa fie prezent la slujba impreuna cu familia, asa cum face in fiecare duminica.

In timp ce slujba avea loc in biserica, in curtea lacasului de cult s-au adunat mai multi tineri care au scandat lozinci pentru eliberarea primarului Solomon: "Solomon eliberat!' si "Solomon, Solomon, primarul primarilor".

Slujba de la Leamna face parte dintr-un program de actiuni de solidaritate cu primarul Craiovei, Antonie Solomon, care au loc joi in Cetatea Baniei.

Astfel, de dimineata, la toate ghiseele de relatii cu publicul ale Institutiei Primarului Municipiului Craiova au fost afisate zeci de mesaje de solidaritate cu primarul Craiovei, iar pe fatada cladirii principale a Primariei Craiova a fost amplasat un mash cu un mesaj de sustinere pentru primarul Antonie Solomon.

In toate punctele de relatii cu publicul, precum si pe cladirea institutiei a fost afisat mesajul ''Antonie Solomon, primarul din inimile noastre!'' si ''Un suflet mare nu poate fi inchis niciodata''.

La ora 17.30, in fata sediului principal al Primariei si pe Esplanada Teatrului National ''Marin Sorescu'' va fi organizat un miting de sustinere pentru primar.

De asemenea, la ora 19.00, la Teatrul Liric din Craiova va avea loc un spectacol in cadrul caruia se vor reuni artisti ai tuturor institutiilor culturale subordonate Consiliului Local, care vor sustine un moment artistic in semn de solidaritate cu primarul Antonie Solomon.

Reactia BOR: Biserica se roaga pentru cei in necaz

Biserica Ortodoxa are rugaciuni pentru toata lumea, inclusiv pentru cei aflati in necaz, iar primarul Craiovei, Antonie Solomon, se afla la mare necaz, a explicat purtatorul de cuvant al Patriarhiei, preotul Constantin Stoica.

"Exista rugaciuni pentru cei bolnavi, pentru cei aflati in necaz, pentru cei intemnitati. Biserica nu poate sa faca diferente intre credinciosi, sa-i imparta pe categorii, ci se roaga pentru toata lumea', a declarat, pentru Agerpres, preotul Constantin Stoica.