Monica Macovei afirma, la Realitatea FM, ca primarul Craiovei, Antonie Solomon, ar trebui suspendat din PDL cat mai curand posibil. Ea afirma insa ca acest caz, alaturi de cel al lui Mircia Gutau, "arata ca PDL nu intervine in justitie".

Fostul ministru al Justitiei a precizat ca in statutul PDL excluderea este prevazuta numai in cazul unei condamnari definitive. Macovei a adaugat ca a propus modificarea statului, astfel incat persoanele arestate preventiv sau trimise in judecata sa fie automat suspendate din partid.

"Presupun ca vor urma si alte dosare, pentru ca stim ca exista coruptie in Romania", a continuat ea, precizand insa ca "prin cateva cazuri de condamnari" nu se rezolva problema coruptiei din tara. In opinia sa, mecanismul de cooperare si verificare pe justitie instituit de Comisia Europeana nu ar trebui sa inceteze daca Romania nu dovedeste ca a respectat toate cerintele europene.

In ceea ce priveste exceptiile de neconstitutionalitate invocate de Adrian Nastase si de alti politicieni in dosarele cercetate de justitie, Monica Macovei considera ca acestea demonstreaza ca cei care recurg la astfel practici stiu ca sunt vinovati.

"Daca tot clamezi nevinovatia de ce nu vrei sa te judeci cat mai repede, ca sa arati ca esti nevinovat. La nivel subiectiv, imi arata ca (Adrian Nastase, n.r.) stie ca e vinovat si vrea sa amane un verdict cat mai mult posibil", a explicat ea.