Jurnalistul Cristian Sutu a fost acuzat de Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale ca detine un blog controlat politic. “Relatiile stranse dintre Cristian Sutu si Viorel Hrebenciuc (PSD) sunt cunoscute”, a declarat Valeriu Turcan in cadrul unei interventii telefonice la Antena 3, in replica la informatiile legate de starea de sanatate a presedintelui Traian Basescu publicate de Cristian Sutu pe blogul sau.

UPDAT Cristian Sutu: Absurdul declaratiilor lui Turcan este strigator la cer.

Acuzatiile de afiliere la PSD si Viorel Hrebenciuc au fost facute de Valeriu Turcan in cadrul unei interventii telefonice la Antena 3, pe tema starii de sanatate a presedintelui Traian Basescu, subiect lansat pe blogul lui Cristian Sutu. Ziua de ieri ramane oarecum in istorie, in sensul in care presedintele Romaniei a fost prezentat pe un blog personal al unui jurnalist cu stranse relatii cu Viorel Hrebenciuc ca fiind la terapie intensiva. Nici o institutie serioasa nu da replici articolelor scrise de bloguri controlate politic. Relatiile stranse dintre Cristian Sutu si Viorel Hrebenciuc sunt cunoscute”, a declarat Turcan. Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale a mai declarat ca informatiile publicate de Cristian Sutu, care fac referire la starea de sanatate a presedintelui, sunt dezinformari si ca sursa lor este Viorel Hrebenciuc. Valeriu Turcan a declarat ca relatiile dintre Cristian Sutu si Viorel Hrebenciuc sunt atat de stranse incat liderul PSD si-a publicat buletinul medical pe site-ul jurnalistului.

Jurnalistul Cristian Sutu a declarat pentru hotnews.ro ca nu a primit bani de la PSD si ca singura legatura cu cu partidul o are prin faptul ca a fost acreditat ca jurnalist timp de 10 ani la PSD. “Absurdul declaratiilor lui Turcan este strigator la cer. Intre timp Administratia Prezidentiala refuza sa dea informatii in legatura cu starea de sanatate a presedintelui. Acuzatiile care mi-au fost aduse reprezinta modul in care Administratia Prezidentiala intelege sa raspunda. Nu am avut nici o legatura cu PSD in afara de faptul ca am fost acreditat timp de zece ani ca jurnalist la acest partid”, a declarat Sutu.

Controversele legate de starea de sanatate a presedintelui au pornit de la o postare pe blogul lui Cristian Sutu, unde jurnalistul a vehiculat informatia potrivit careia “e internat la izolare septica in Spitalul Militar”. Postarea integrala poate fi citita aici. Presedintele a declarat ca a fost sambata la Spitalul Militar pentru a efectua un control de rutina. ”Nu mai transmiteti minciunile astea. Sunt mai sanatos decat toti patronii vostri la un loc si la minte si la corp”, a declarat duminica seara Traian Basescu. Referitor la starea de sanatate a presedintelui si controlul de sambata Valeriu Turcan a declarat urmatoarele: "Acesta nu e un control obisnuit. Legea prevede o comisie medicala compusa din 13 medici specialisti, in cadrul Spitalului Militar, conform unei hotarari CSAT. Aceasta comisie efectueaza un control complet, pe specialitati, dupa ce in prealabil sunt recoltate probe de sange. Recoltarea s-a intamplat saptamana trecuta, iar analizele de sange sunt foarte bune"

Sursa primara a informatiilor legate de o posibila boala a presedintelui Traian Basescu sunt speculatiile liderului PRM Corneliu Vadim Tudor. Liderul PRM a mai inventat boli in faza teminala si altor persoane publice, cum ar fi Ion Iliescu.

Viorel Hrebenciuc a dezmintit afirmatiile facute de Valeriu Turcan in legatura cu provenienta informatiilor legate de starea de sanatate a presedintelui si de legaturile sale cu jurnalistul Cristian Sutu. "Este complet falsa aceasta informatie. Pentru cei care ma cunosc, au vazut ca nu vorbesc niciodata despre familie sau despre boala. In primul rand, pentru ca si eu am trecut prin acelasi aberatii prin care a trecut presedintele Basescu si ar fi imoral sa fac un asemenea lucru. (...) Nu va ascund ca am vorbit si cu domnul Turcan, in acest sens, si i-am spus de acest lucru. Cu domnul Cristian Sutu, pana astazi, nu am vorbit dinainte de anul nou. Nu este singurul ziarist cu care vorbesc, dar despre un asemenea subiect niciun caz nu am discutat. Din punctul meu de vedere, ii doresc atata sanatate domnului presedinte Basescu cat imi doresc mie'", a afirmat Viorel Hrebenciuc citat de Agerpres.