Presedintele PNL, Crin Antonescu, sustine ca seful statului trebuie sa comunice opiniei publice problemele sale medicale. "Cred ca este absolut civilizat si chiar obligatoriu in sens democratic ca, atunci cand presedintele sau alti demnitari au o problema medicala, sa se comunice lucrul acesta", a declarat Crin Antonescu, dupa ce presedintele Traian Basescu si-a facut controlul medical anual, informeaza Agerpres.

"Nu inteleg de ce macar in seara asta (duminica seara, n.red), cand vad ca devine tema a zilei, nu iese cineva de la presedintie sa spuna: domnule, presedintele a facut niste analize la Spitalul Militar, in ziua de...', a continuat Antonescu. Presedintele liberal a amintit ca, in perioada comunista, problemele de sanatate ale liderilor de atunci erau un subiect secret.

"Nu am alta explicatie decat ca si domnul presedinte si cei din jurul sau merg cum au apucat, cu trecerea sub tacere. Este probabil o reminiscenta din timpul comunismului, cand orice mica problema de sanatate a liderilor era trecuta sub tacere. (...) Ca sa nu mai spun ca imi mai aduc aminte de prin '86, '87 cand problemele politice ale Romaniei care nu se puteau rezolva, se plasau in discutii despre sanatatea conducatorului de atunci", a adaugat Antonescu.

Declaratiile vin dupa ce presa a scris duminica seara despre un control pe care presedintele l-ar fi efectuat la glanda tiroida, la Spitalul Militar Central. Traian Basescu a respins, insa, zvonurile privind internarea sa la spital si a precizat ca a fost la controlul medical anual. "Sunt mai sanatos, si la minte si la corp, decat patronii vostri. Stiu ca de vreo 3 luni se chinuie tare: presedintele ori e bolnav, ori face partide cu oameni luati de la altii", a comentat presedintele.