Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminica, ca va avea discutii, dupa Congresul PNL, si cu liberalii si cu cei din Partidul Conservator, in vederea apararii democratiei impotriva abuzurilor actualei puteri, informeaza Agerpres. Totodata, presedintele PSD l-a felicitat pe noul presedinte ales al PC, Daniel Constantin, declarand ca se bucura ca inca un om dintr-o generatie noua vine la conducerea unui partid.

"Imi doresc discutii si cu PNL si cu PC, practic noi fiind cele trei partide de opozitie, sa facem orice efort pentru a salva democratia si valorile fundamentale. Eu cred ca alianta PD-L - independenti va conduce in mod abuziv Romania. Desi ideologic nu avem puncte comune nici cu liberalii, nici cu conservatorii, ne vom intalni si vom discuta sa aparam democratia in Romania", a spus Ponta.

Mircea Geoana: Daniel Constantin si-a asumat o misiune extrem de importanta in fruntea PC

"Vreau sa-l felicit pe dl Daniel Constantin pentru alegerea in fruntea Partidului Conservator si pentru ca si-a asumat o responsabilitate extrem de importanta, aceea de a incepe un nou capitol in viata partidului. Sunt increzator ca va indeplini cu devotament aceasta misiune si, la inceput de drum, vreau sa ii urez succes si cele mai bune rezultate.

Misiunea pe care si-a asumat-o este cu atat mai importanta, cu cat Romania traverseaza un moment foarte greu. [...] Sper ca relatiile dintre PSD si PC vor fi in continuare la fel de apropiate si la fel de solide. Exista foarte multe lucruri care ne unesc si prea putine care ne separa, iar acestea din urma nu trebuie sa stea in calea unei relatii politice constructive. Indiferent de traiectoria politica a PSD si PC, ii asigur pe dl Constantin si pe toti colegii din PC ca vor avea in mine un partener de incredere", a declarat Mircea Geoana, noteaza Agerpres.