Obiectivele prevazute in protocolul Aliantei PSD-PC au fost "consumate", motiv pentru care conservatorii vor merge "singuri" la alegerile locale din 2012, a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al formatiunii, Bogdan Ciuca, citat de Mediafax.

El a precizat protocolul Aliantei se referea la alegerile prezidentiale si parlamentare si aceste obiective au fost deja "consumate". Protocolul preciza, de asemenea, ca PC si PSD merg singuri la alegerile locale, a adaugat Bogdan Ciuca, amintind ca PC s-a prezentat singur si la precedentele alegeri locale.

"Nu avem ce rupe", a adaugat el, referindu-se la protocol. El a precizat ca singura prevedere inca in vigoare din acel protocol face referire la grupurile parlamenare comune, iar acest lucru "functioneaza foarte bine".

Noua conducere a PC a anuntat insa ca doreste sa discute atat cu PSD, cat si cu PNL, pentru o eventuala colaborare.

Noul presedinte al partidului, Daniel Constantin, a anuntat ca ar putea propune o intalnire intre reprezentanti ai PC, ai Partidului Social Democrat si ai Partidului National Liberal, in vederea conturarii unei opozitii cat mai constructive.

La randul sau, proaspatul prim-vicepresedinte conservator, Cristian Popescu Piedone, a declarat, pentru Agerpres, ca noua echipa formata a formatiunii va merge, saptamana viitoare sau in cel mult zece zile, la o noua discutie atat cu PSD, cat si cu PNL.

HotNews.ro a scris ca, odata cu zchimbarea conducerii, PC isi va schimba si strategia politica. Surse politice au declarat, pentru HotNews.ro, ca viitorul sef al conservatorilor ar avea mandat din partea lui Dan Voiculescu sa rupa alianta cu PSD si sa reorienteze partidul catre liberali. Decizia vine dupa ce Victor Ponta si Miron Mitrea s-au aratat sceptici in ce priveste viitorul relatiei PSD-PC.