PSD isi doreste sa continue colaborarea cu PC, a anuntat, duminica, secretarul general al social-democratilor, Liviu Dragnea, la Congresul Partidului Conservator. La randul sau, vicepresedintele liberal Norica Nicolai, prezenta si ea la Congres, a declarat ca "PSD, PNL si PC sunt singurele partide capabile sa relanseze Romania si sa dea sansa unui nou inceput".

  • "Ati gresit si dumneavoastra, am gresit si noi, poate noi de mai multe ori pentru ca suntem un partid mai mare. Daca veti decide sa ramaneti in alianta cu PSD va asigur de loialitatea noastra. Daca veti decide sa mergeti de un drum propriu, va asigur ca va vom trata cu aceeasi prietenie", a afirmat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.
  • "In opinia mea si a PSD, azi dumneavoastra aveti oportunitatea si sansa de a deschide un nou capitol. Si noi am avut aceasta oportunitate si am folosit-o acum cateva zile. Imi doresc sa aveti un congres plin de dezbateri, viu, poate nu ca cel pe care l-am avut noi, cu o temperatura ridicata", a adaugat secretarul general al social-democratilor.
  • La randul sau, vicepresedintele liberal Norica Nicolai considera ca tara este "intr-o democratie intunecata in care manelismul a ajuns politica de stat" si este nevoie de valori conservatoare si liberale: "E nevoie de valori conservatoare, de valori liberale alaturi de oameni. Liberalii cred ca numai impreuna vom avea parte de o noua Romanie".

Imn, slogan si statut noi

Conservatorii mai au cateva ore de asteptat pana cand vor sti numele noului presedinte al partidului, dar au votat, in schimb, noul statut al partidului. Principala modificare adusa de acesta este introducerea functiei de prim-vicepresedinte al formatiunii, pentru care candideaza Cristian Popescu "Piedone".

PC are de duminica si un nou imn. Lucrarile Congresului au inceput, dimineata, cu prezentarea in prima auditie, de catre cantautorul Fuego, a noului imn, intitulat "Ca romanul nu-i niciunul", potrivit Mediafax.

Fuego, imbracat costum popular, a spus ca este mandru ca PC a ales cantecul sau ca imn.

La congres, PC a afisat si un nou slogan: "Implica-te! Schimbarea incepe acum!".