Conservatorii isi aleg duminica o noua conducere a partidului. Pentru postul de presedinte al PC s-au anuntat doi candidati fostul sef de la APIA, fost prezentator la Antenele lui Voiculescu - Daniel Constantin si liderul organizatiei PC Hunedoara Petru Marginean. Surse din interiorul PC au declarat pentru Hotnews.ro ca Daniel Constantin, apropiat si sustinut de Dan Voiculescu va fi mai mult ca sigur presedintele partidului si ca, odata cu schimbarea conducerii, PC isi va schimba si strategia politica.

Sursele citate sustin ca viitorul sef al conservatorilor ar avea mandat din partea sefului de la Antene sa rupa alianta cu PSD si sa reorienteze partidul catre liberali. Decizia vine dupa ce Victor Ponta si Miron Mitrea s-au aratat sceptici in ce priveste viitorul relatiei PSD-PC.

Pentru cele sapte posturi de vicepresedinti s-au inregistrat 20 de candidaturi. Conservatorii vor alege si secretarul general al partidului, Codrut Seres fiind singurul candidat pentru acest post. La congresul PC se va anunta oficial si candidatul pentru alegerile parlamentare din colegiul 19. Liliana Minca, fost director general al Loteriei Romane, va fi, cel mai probabil, candidatul PC la alegerile din Colegiul 19 Bucuresti pentru locul de deputat, ramas vacant in urma demisiei Danielei Popa, numita in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Piedone, primvicepresedinte PC

Totodata, la congres se va modifica Statutul partidului pentru a introduce functia de prim-vicepresedinte. Functia va fi preluata de Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, drept rasplata pentru ca PC a castigat, la alegerile parlamentare, in acest sector, trei mandate de parlamentari printre care si mandatul de senator al lui Voiculescu.

O alta problema care ar putea fi discutata la congresul din 28 februarie este alianta cu PSD. Surse din interiorul PC au declarat pentru Hotnews.ro ca noua conducere ar putea rupe alianta cu PSD. Aceleasi surse sustin ca pentru Dan Voiculescu mentinerea aliantei cu PSD nu mai este avantajoasa, acesta indreptandu-si atentia catre liberali. Decizia are loc dupa ce Miron Mitrea si ulterior, Victor Ponta, s-au declarat rezervati in privinta continuarii parteneriatului cu Partidul Conservator.

Odata cu validarea conducerii PC se asteapta ca noul presedinte sa demareze discutiile privind o apropiere de PNL. De altfel, candidatul la presedintia Partidului Conservator, Daniel Constantin a remis un comunicat de presa, in care sustine ca la nivelul organizatiilor judetene ale partidului exista "presiuni" pentru a rupe alianta cu PSD.

"Avem si noi presiuni din partea organizatiilor judetene ale PC pentru ruperea aliantei cu PSD, dar nu ne apucam sa facem scandal in presa pe acest subiect, ci speram sa avem mai intai o discutie cu noua conducere a PSD. (....) Mentionez ca avem o platforma proprie in consens cu ideologia noastra pe care o vom promova in urmatorii ani singuri sau in orice fel de alianta compatibila”, se arata in comunicatul de presa.

Reactia lui Constantin vine dupa ce presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca "o constructie intre PNL si PC i se pare destul de logica ideologic"

Daniel Constantin, fost angajat al lui Voiculescu la Antene

  • Conform CV-ului oficial, Daniel Constantin este de profesie inginer,  absolvent al Universitatii de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti. Incepand din 2003, in calitate de coordonator al Corpului Consilierilor de Integrare din Cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), a avut responsabilitati legate de negocierea pachetului financiar acordat Romaniei pentru capitolul Agricultura, dar si de Politica Agricola Comuna (PAC), cum ar fi reforma PAC, negocierile privind cadrul financiar 2007-2013 etc.a
  • Potrivit Academeiei Catavencu, Daniel Constantin a lucrat pentru Dan Voiculescu, fiind prezentator la  Antena 2. In martie 2009 cand Ilie Sarbu a fost ministru al Agriculturii, la recomandarea colegului de Coalitie, Dan Voiculescu a schimbat directorul interimar de la APIA Mariana Draghici cu Daniel Constantin. 
  • A fost numit, prin ordinul ministrului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, in functia de director general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura incepand cu 1 aprilie 2009. Inainte de a deveni director la APIA, Constantin a mai lucrat la Logicons, firma de consultanta in domeniul agricol, unde actionar majoritar, cu peste 99%, este GRIVCO SA, firma familiei lui Voiculescu.
  • Academia Catevencu scria anul trecut ca numirea si promovarea  lui Daniel Constantin in functia de sef la APIA era strans legata de faptul ca familia  Voiculescu detinea mai multe societati, toate cu activitate in domeniul agricol si toate beneficiare sau posibil beneficiare ale subventiilor agricole.
  • Un exemplu dat la vremea respectiva este firma  Smart Food Solutions SRL, detinuta de Camelia Voiculescu,  care a beneficiat de o finantare in valoare de 21.844.800 RON, prin PNDR (Planul National de Dezvoltare Rurala), in urma unui proiect intocmit de aceeasi Logicons.In octombrie 2009 odata cu iesirea PSD de la guvernare, Daniel Constantin a demisionat din functia de director la APIA.

Cel de-al doilea candidat la sefia PC este liderul organizatiei PC Huneodara Petru Marginean. Candidatura sa este surprinzatoare, dupa ce filiala judeteana PC Hunedoara anuntase initial ca-l sustine pe Codrut Seres in competitia pentru sefia PC.

Marginean este presedinte al Asociatiei Salvital-SMURD Hunedoara. In perioada 2001 - 2003 a ocupat functia de subprefect al judetului Hunedoara. A fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Hunedoara intre anii 2004 - 2008.