Fostul ministru al Muncii, Marian Sarbu, se declara nemultumit de linia strategica si ideologica adoptata de PSD, afirmand ca "de aproape un an" se afla intr-o "oarecare opozitie si o anumita izolare" in partid.

Marian Sarbu a precizat ca va avea o discutie, joi seara, cu presedintele PSD, Victor Ponta, pentru a lua o decizie in privinta ramanerii sale in partid.

Marian Sarbu a sugerat, fara insa a da un raspuns clar, ca este posibila o demisie a sa din partid. "Ideea e ca se poate intampla in viata, daca va fi sa fie, sa ai la un moment dat o alta opinie in raport cu chestii fundamentale".

"Strict ideologic, noi nici macar la congresul acesta nu am reusit sa dezbatem ceva in mod serios. Am convingerea ca in acest moment PSD are o mare problema in a mai putea sa reprezinte tot electoratul de stanga", a declarat el, la Realitatea TV, adaugand ca social-democratii nu mai au mesaje foarte clare pentru salariatii din mediul privat sau pentru oamenii care primesc salariul minim pe economie.

Marian Sarbu a precizat ca isi asuma in totalitate legea unica de salarizare si 70% din Legea pensiilor, motiv pentru care a avut probleme in partid. "Unele lucruri au iesit la iveala cand am discutat de legea salarizarii unitare si legea pensiilor. Am avut contre cu unii colegi, care mi-au reprosat ca aceste legi ne vor costa electoral".

In opinia sa, insa, legea salarizarii unitare este o lege de stanga.

Obsesia PSD pentru Traian Basescu

Sarbu a acuzat "obsesia PSD" din ultimii opt ani pentru Traian Basescu, criticand "un refuz aproape obsesiv si categoric de negociere cu PD, desi fusesem la guvernare cu ei".

El a subliniat ca nu are, personal, niciun repros la adresa colegilor sai, invocand insa "unele elemente care tin chiar de activitatea personala".

Marian Sarbu a respins orice idee legata de obtinerea unor functii, in cazul in care va pleca din PSD: "Vi se pare ca in contextul actual ar fi o mare fericire pentru cineva sa preia Ministerul Muncii?"

Fostul ministru a precizat ca l-a votat pe Ponta la Congres, in conditiile in care isi anuntase in prealabil sprijinul pentru Miron Mitrea.