Catalin Chereches, deputat PSD de Maramures, a demisionat, miercuri, din partid, inscriindu-se in grupul independentilor din Parlament, anunta Mediafax. El a declarat ca incepe "un drum nou, alaturi de oameni seriosi, verticali, morali si, in primul rand, buni romani".

  • "Am intrat in PSD in urma cu 7 ani, alaturi de Gabriel Oprea si Cristian Diaconescu. in calitate de purtator de cuvant al organizatiei de Maramures, am colaborat foarte bine cu domnul Diaconescu, care era purtatorul de cuvant al partidului", a aratat Catalin Chereches.
  • "De-a lungul timpului, in PSD am avut si bucurii si dezamagiri, dar, de astazi, incepem un drum nou, alaturi de oameni seriosi, verticali, morali si in primul rand, buni romani. Este o onoare pentru mine sa fac acest pas alaturi de Cristian Diaconescu si sunt convins ca impreuna cu Gabriel Oprea, Cristi Diaconescu si ceilalati colegi pe care ii cunosc, voi putea sa realizez proiecte pentru baimarenii mei, pentru maramuresenii mei si pentru toti romanii. Voi pune umarul la constructia unei formatiuni politice adevarata, de centru-stanga, avand la baza interesul national, pentru echilibru, pentru depasirea crizei economice si pentru o buna guvernare", mai spune el.

De profesie economist, Catalin Chereches este secretarul Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor si membru al Comisiei permanente comune pentru afaceri europene a Parlamentului Romaniei.

Catalin Chereches este al cincilea parlamentar PSD care paraseste partidul dupa ce Victor Ponta a fost ales presedintele partidului, dupa Serban Mihailescu, Ioan Munteanu, Culita Tarata si Cristian Diaconescu.