Senatorul PSD Miron Mitrea spune ca o posibila explicatie pentru plecarea lui Cristian Diaconescu din PSD ar fi faptul ca acesta ar fi primit o informatie ca a fost monitorizat de persoane din PSD, inaintea Congresului. El mai crede ca Diaconescu ar fi fost "presat" sa ii dea voturile lui Mircea Geoana, la Congres.

  • "Banuiesc ca ceea ce s-a intamplat cu urmarirea, toata povestea aceasta l-a marcat profund. Cred ca, intre timp, a primit informatii privindu-i pe organizatorii urmaririi si asta l-a facut sa plece. Asa cred eu, nu mi-a raspuns nici mie la telefon", a declarat Miron Mitrea, pentru Mediafax.
  • "Cred ca s-a incercat sa fie presat, nu cred ca santajat e un cuvant bun, presat ca sa dea voturile catre Geoana", a adaugat Miron Mitrea, care considera "regretabila" decizia colegului sau de a se desparti de PSD: "Este regretabila decizia lui Cristian Diaconescu. Chiar daca a trecut printr-o perioada mai putin favorabila, e un politician important pentru partid".
  • "Nu cred ca decizia este revocabila. Banuiesc ca se va alatura grupului independentilor, care e un grup mare, e ca un magnet pentru oamenii care pleaca din diferite partide si da posibilitatea sa se lucreze organizat. Asa banuiesc", a adaugat Miron Mitrea.
  • Miron Mitrea mai spune ca Diaconescu a avut de pierdut la capitolul "imagine", dupa ce i-a cedat voturile sale lui Mircea Geoana, la Congresul PSD: "Asta il va costa o vreme. Va trebui sa vedem cat ii va lua ca atare sa isi faca imaginea publica, care era principalul lui atu".

Gabriel Oprea, liderul Gupului Parlamentarilor Independenti, a anuntat, miercuri, ca Diaconescu paraseste PSD pentru a se alatura grupului independentilor din Parlament.

Cristian Diaconescu este al patrulea parlamentar PSD care paraseste partidul dupa ce Victor Ponta a fost ales presedinte. Ceilalti trei sunt senatorul Serban Mihailescu si deputatii Ioan Munteanu si Culita Tarata.