Situatia nu poate continua asa PSD este prea important pentru a se diviza, noua conducere trebuie sa-i uneasca pe membrii formatiunii, declara la RFI vice-presedintele grupului Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda. El mai afirma, pe de alta parte, ca noua conducere a PSD trebuie sa se bazeze si pe experienta vechilor membri.

"Ar trebui sa lase in spate trecutul, cu toate problemele care au existat, sa vina cu sange nou, dar in acelasi timp sa profite de experienta vechilor membri, ca Iliescu, Nastase etc.”

“Cu tot respectul pentru ambitiile si ideile personale ale membrilor PSD, este absolut important ca membrii sa se grupeze in jurul noii conduceri si sa-i ofere sprijin. Aceasta situatie nu poate continua asa. Partidul este prea important pentru a avea din nou si din nou aceste divizari, antagonisme si crize. Una dintre misiunile importante ale noii conduceri va fi sa-i uneasca pe oameni, sa nu lase partidul sa se divizeze in diferite grupari, exista un singur partid. Oamenii nu vor sa vada ca exista un partid impartit in mai multe tabere: una a lui Iliescu, alta a lui Nastase, alta a lui Geoana. Exista un singur lider acum si trebuie sa primeasca tot sprijinul, cel putin ar trebui sa i se acorde o sansa.

Noi speram ca e vorba doar de o perioada de tranzitie, care nu va afecta pe termen lung structura si politicile partidului. Asta trebuie sa faca partidul".