Deputatul democrat-liberal Sever Voinescu este de parere ca in PDL ar trebui sa fie 'ceva mai mult' din proiectul Traian Basescu in ceea ce priveste actiunile si ideile politice, relateaza Agerpres. Intr-o conferinta sustinuta marti la Institutul de Studii Populare, Voinescu a afirmat ca a fost surprins sa constate, odata cu venirea sa in PDL, atras, ca multi altii, de proiectul Traian Basescu, ca in partid nu exista totusi 'suficient basescianism', sustinand ca 's-ar cere ceva mai mult'.

Deputatul a afirmat ca, la o privire de ansamblu asupra grupului parlamentar al PDL, se poate constata cat de multi sunt cei care au venit direct in partid, fara sa aiba un antecedent PD-ist sau PLD-ist. "Cei mai multi dintre noi, PD-L-istii puri, am venit in partid atrasi de proiectul Traian Basescu, ce este un proiect de centru-dreapta. Am venit aici pentru ca PDL este instrumentul politic si organizational prin care basescianismul se exprima. Surpriza unora ca mine nu a fost ca PDL nu este de dreapta, ci ca PDL nu este suficient de basescian. Cred ca, in termenii actiunii noastre politice, ceva mai mult basescianism s-ar cere", a declarat Sever Voinescu.

Ideile deputatului PDL au fost sutinute si de liderul Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, care s-a declarat dezamagita ca democrat-liberalii nu au pus in practica solicitarile sefului statului. "Resimt o mica dezamagire ca, adeseori, noua ne-a placut sa ascultam ce spunea Traian Basescu, dar ne-a placut mai putin sa le aplicam (ideile presedintelui - n.r.) chiar daca erau evident dorite de cetateni. Am renuntat treptat de a face unele lucruri pe care le spune. Un pic mai mult de Traian Basescu ar fi necesar la nivelul ideilor si actiunii politice", a spus, la randul sau, presedintele Camerei Deputatilor.

In deschiderea conferintei cu titlul 'Structura ideologica a PD-L', Sever Voinescu a subliniat "contributia foarte importanta a prietenului Toader Paleologu (...) prin introducerea in circuitul doctrinar a conceptului de pleasca". "Intr-adevar, conceptul de pleasca ne lumineaza mult cand vorbim despre doctrine", i-a spus Sever Voinescu fostului ministru al Culturii.

Sever Voinescu a spus ca aude 'peste tot ca este vorba despre PD-isti si PL-D-isti'. "O fi, nu zic. Dar, ca in bancul cu belgienii, noi PDL-istii autentici unde sa ne asezam?", a intrebat Voinescu.