Premierul Emil Boc i-a amenintat cu remanierea pe ministrii care vor mai anunta masuri care nu sunt prevazute in programul de guvernare, in declaratiile de presa pe care le fac. Principalii vizati de acest avertisment sunt ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, si cel al Muncii, Mihai Seitan, informeaza Mediafax. UPDATE La finalul sedintei de Guvern, atat Vladescu, cat si Seitan au negat faptul ca premierul i-a amenintat cu remanierea.In shimb, premierul nu a negat, dar nici nu a confirmat. "Discutiile din bucataria interna a Guvernului sunt din bucataria interna, nu vizeaza dezbateri publice", a spus Boc.

"Noi suntem colegi, in Guvern nu se ameninta, in Guvern se lucreaza", a spus Sebastian Vladescu. La randul sau, Mihai Seitan a afirmat ca "nu s-a discutat despre remaniere".

Declaratia sefului Guvernului a fost facuta la inceputul sedintei de marti a Executivului. Emil Boc a cerut intai ca in sala sa ramana numai ministrii, fara secretari de stat si consilieri, potrivit unor surse ministeriale citate de Mediafax. "Seful Guvernului le-a transmis foarte clar ministrilor ca nu va ezita sa recurga la remaniere in cazul in care vor mai sustine prin declaratii de presa masuri care nu sunt incluse in programul de guvernare, aratand ca astfel de declaratii afecteaza nemeritat imaginea Executivului", sustin sursele citate.

Avertismentul vine la o zi dupa ce ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a vorbit despre impozitarea tuturor pensiilor, iar ministrul Muncii, Mihai Seitan, a lansat ideea acordarii diferentiate a alocatiilor pentru copii, in functie de veniturile parintilor.