Noul lider al PSD Victor Ponta a declarat duminica seara, la Realitatea TV, referindu-se la demisiile a trei parlamentari PSD dupa alegerea sa, ca spera ca aceste demisii sa se opreasca, mentionand insa ca pe un drum nou nu merge toata lumea si ca demisionarii nu-i erau adversari, scrie Mediafax.

"Sper sa se opreasca (n.r. - demisiile). Pe un drum nou nu merge toata lumea, merg cei care au curaj", a spus Ponta, care a respins ideea unei legaturi intre alegerea sa la sefia PSD si aceste demisii.

El a precizat ca cei trei demisionari - deputatii Culita Tarata si Ioan Munteanu si senatorul Serban Mihailescu - nu-i erau adversari.

"Nu sunt adversarii mei, fac parte din lista pesimistilor care credeau ca la congres nu se face niciun fel de schimbare", a sustinut Victor Ponta. El a apreciat ca, cei trei, avand probabil aceasta convingere, apucasera sa-si decida plecarea.

Cei trei parlamentari s-au alaturat grupului independentilor, al carui lider este Gabriel Oprea, care a declarat ca pana in vara acest grup va pune bazele unui partid politic.