Rezultatul alegerilor de sambata din PSD este o razbunare a ''smecheriilor'' si ''masinatiunilor'' din 2005, iar multi dintre cei care au pierdut la Congresul National extraordinar al PSD ''isi merita soarta'', a declarat Octav Cozmanca, fost presedinte executiv al Partidului Social Democrat, pentru Agerpres. El a mai spus ca adunarea social-democratilor de sambata a fost un circ.

"In 2005, la Congresul de la acea vreme, s-au facut tot felul de prostii, masinatiuni si smecherii si cei care au castigat atunci au castigat pe nedrept, iar lucrurile se razbuna in timp. Ma mir ca a durat asa mult. Multi care se dau mari politicieni astazi, au tradat atunci. Isi meritau si isi merita soarta'', a afirmat Cozmanca.

''Realmente a fost un circ. Daca asta a fost organizare de congres, atunci ... Se organizau mai bine adunarile la CAP-uri inainte, decat congresul asta. Asta-i capacitatea, asta-i nivelul, asta-i conceptia, asta-i mentalitatea la unii sacali'', a mai spus Octav Cozmanca.

In ceea ce priveste alegerea lui Victor Ponta in functia de presedinte al PSD, Cozmanca apreciaza ca noul lider este ''o speranta''.