Social-democratii isi aleg astazi conducerea, in cadrul Congresului extraordinar al PSD. Alegerile au in vedere functiile de presedinte al partidului, de secretar general si de vicepresedinte, renuntandu-se la functia de prim-vicepresedinte. Vineri, social-democratii au decis si ca problema statutului sa nu fie pusa in dezbatere acum, ci la un Congres extraordinar viitor.

Pana vineri, noua persoane si-au depus oficial candidatura la presedintia PSD si 62 de persoane la functia de vicepresedinte al partidului. Anuntul a fost facut de Liviu Dragnea, care a declarat ca si el si-a depus candidatura, pentru functia pe care o detine in prezent: secretar general al PSD. Candidaturile vor putea fi lansate si in cadrul Congresului extraordinar de astazi, dar numai cu aprobarea Congresului.

Cei noua candidati de pana acum sunt:

Pentru functia de secretar general sunt trei aspiranti, potrivit Agerpres: actualul secretar general, Liviu Dragnea, Constantin Nicolescu, liderul PSD Arges si Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui. Liviu Dragnea a explicat vineri ca la alegeri vor exista patru buletine de vot - pentru alegerea presedintelui, a secretarului general, a vicepresedintilor si a membrilor Consiliului National.

Echipa de conducere va fi aleasa conform statutului PSD din 2005, modificarea documentului propusa saptamana trecuta de echipa lui Mircea Geoana urmand a fi discutata intr-un alt congres. Primii clasati se vor confrunta intr-un al doilea tur.

La functia de vicepresedinte, din cei 62 de candidati vor fi alesi 15 - care vor fi desemnati castigatori in ordine crescatoare, in functie de voturile obtinute.

Candidatii vor fi triati, inainte de a ajunge la tribuna, de catre o comisie speciala care are si o "lista neagra" a celor care "incalca Statutul", informeaza Agerpres. Candidatii vor fi cautati totodata la dosarele de colaboratori.