"La Congresul de maine, il voi sustine pe Victor Ponta pentru functia de presedinte al PSD", scrie pe blogul sau presedintele Consiliului National al social-democratilor, Adrian Nastase. Este o solutie care a aparut atunci cand era "mai putin probabil", iar Ponta "poate ajunge, la doar 37 de ani, cel mai tanar presedinte al unui partid atat de mare, impotriva oricaror calcule", sustine Nastase.

Liderul social-democrat scrie ca aceasta "este o sansa uriasa pentru partidul nostru. Fiindca PSD ar avea un nou inceput punand in frunte o echipa noua, condusa de data aceasta de tineri, de cei care vor fi in prima linie in campaniile electorale din 2012 si 2014". Nastase aminteste ca l-a ajutat pe Victor Ponta, "la inceputul carierei sale, sa intre in Guvern si sa intre in PSD".

"L-am sprijinit sa ajunga lider al TSD si a devenit apoi cel mai dinamic sef de organizatie de tineret din tara. Imi este usor sa il sustin, fiindca Victor Ponta are majoritatea calitatilor pe care eu cred ca ar trebui sa le aiba un lider autentic", sustine Nastase, care face o lista a calitatilor lui Ponta.

Prima calitate pentru care Nastase il sprijina pe Ponta la sefia PSD: este rational si gandeste cu mintea lui. "Invata din greseli, inclusiv din ale altora, motiv pentru care sunt convins ca nu va repeta greselile lui Mircea Geoana. Sper ca nici pe ale mele", continua Nastase.

Social-democratul precizeaza cu aceasta ocazie ca retragerea sa din cursa pentru presedintia PSD a permis lansarea candidaturii lui Victor Ponta. "Din anumite puncte de vedere, Victor Ponta reprezinta o mai mare schimbare pentru PSD decat Adrian Nastase", comenteaza el.

Anuntul lui Adrian Nastase vine dupa ce, in cursul diminetii, a confirmat faptul ca i-a propus lui Ion Iliescu sa revina la sefia partidului, pentru noua luni, timp in care partidul ar avea timp sa se pregateasca pentru noi alegeri. "Ion Iliescu ar fi putut sa calmeze situatia din partid si poate 9 luni pana la un Congres ordinar am fi avut timp sa facem alegerile de jos pana sus si sa facem o noua alegere", a explicat social-democratul. Ion Iliescu a refuzat insa aceasta propunere, din motive care tin de varsta si de sanatate.