Presedintele PSD, Mircea Geoana, este favoritul celor mai multi votanti PSD pentru functia de lider al formatiunii, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Centrul de Sociologie Urbana si Regionala (CURS), la solicitarea Institutului de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare (IPID), informeaza Agerpres.

43% dintre respondentii la sondaj care s-au declarat votanti PSD si 30% din totalul intervievatilor considera ca Mircea Geoana ar trebui sa fie ales presedintele PSD la Congresul din 20 februarie.

Pe locul al doilea se situeaza presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, cu 28% din optiunile votantilor social-democrati si 21% din cele ale intregului esantion, urmat de vicepresedintele Cristian Diaconescu 10% din optiunile votantilor PSD si 15% din cele ale tuturor intervievatilor, vicepresedintele Victor Ponta 8% (din optiunile votantilor PSD) si 13% din cele ale esantionului de respondenti, senatorul Miron Mitrea 3% din optiunile votantilor PSD si tot 3% din cele ale intregului esantion, secretarul general al formatiunii Liviu Dragnea cotat cu 2% din optiuni si de votantii PSD si de intregul esantion. Nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare 4% din votantii PSD si 14% din totalul respondentilor.

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul Romaniei, atat PD-L cat si PSD ar obtine 35% din optiuni, PNL - 18%, UDMR - 5%, PRM - 3%, PNG-CD - 2%, alte formatiuni - 2%.

Sondajul a fost realizat in perioada 4-14 februarie, pe un esantion de 3.000 de persoane, cu varste de 18 ani si peste, din mediul urban si rural.