Social democratul Ioan Rus a declarat, joi, la Cluj ca modul in care s-a organizat congresul PSD este incorect. Totodata, Rus a criticat vehement si deciziile luate pana acum de conducerea PSD: "Ganditori de doi bani au decis iesirea de la guvernare", subliniind ca PSD nu reprezinta in acest moment o alternativa la guvernare.

"Nici eu, nici Puscas, nici Dancu nu participam la acest congres in semn de protest fata de felul in care conducerea partidului intelege democratia", a spus Ioan Rus.

Rus a mai anuntat ca ii sustine pe vicepresedintii PSD Cristian Diaconescu si Victor Ponta.

"In interiorul proiectului potential, posibil de modernizare institutionala a acestui partid, eu ii introduc la loc de cinste pe Cristian Diaconescu, pe Victor Ponta, dintre cei care candideaza la presedintie in acest moment. Cred ca ei ar putea sa fie o solutie alternativa la ceea ce se intampla in partid astazi", a adaugat Rus.

Fostul vicepresedinte al PSD a mai spus ca, in acest moment, partidul din care face parte a fost privatizat de catre actualul presedinte al partidului.

"Cred ca, in acest moment, PSD a fost privatizat de catre presedintele partidului si de catre o ceata de 'haidamaci' din jurul dansului", a subliniat Rus.