Marian Vanghelie, pata de pe obrazul PSD, s-a transformat in rana, scrie Miron Mitrea pe blogul sau: "Deja este prea mult... Incepand de ieri, cand pe ecranele tuturor televiziunilor rulau vorbele de duh ale lui Vanghelie la adresa unor colegi din partid, rana s-a deschis. Urata, hidoasa, in vazul intregii tari. PSD sufera acum din cauza unui individ despre care eu tot spun de doi ani de zile ca face un imens rau partidului. Un individ care, chiar daca are mintea odihnita, n-a inteles ca trebuie sa se opreasca. Un individ care, sa ne amintim, visa sa devina cel mai important om din Romania", scrie Mitrea.

Ceea ce zice si face astazi Marian Vanghelie a ajuns sa fie catalogat drept definitoriu pentru PSD. Partidul ocupa spatiul public, nu cu solutii si propuneri de legi, ci cu amenintari, injuraturi si politica gastilor.

Oare, vazand ce se intampla cu PSD, electoratul mai da doi bani pe noi? Cat de jos am ajuns, cat de jos mai vrem sa coboram? In loc sa fie un moment de relansare, Congresul nostru de sambata e asteptat ca spectacolul de circ al anului. Cu Vanghelie in rolul principal. Si pentru ca impactul sa fie maxim, diferite gasti si gasculite, mai vechi sau mai noi, fac jocuri de culise.

Este inadmisibil in ce hal a ajuns partidul sub conducerea lui Vanghelie si a celor care l-au cocotat atat de sus. Eu scriu si spun inca de acum un an de zile ca politica aceasta, a gastilor, poate fi mortala pentru PSD. Pentru ca nu le convenea ce spuneam, baietii din gasti m-au acuzat ca fac jocurile cuiva din afara partidului. Astazi, si Ion Iliescu, si Adrian Nastase spun exact ce spuneam eu.

O inregistrare audio a fost postata miercuri pe blogul ziaristului Victor Ciutacu, cu cateva zile inaintea Congresului PSD, in care Marian Vanghelie il injura pe Mircea Geoana, dar explica de ce il sustine pe actualul presedinte al partidului.

"Astia-s niste lepre nenorocite. Tu crezi ca sunt indragostit de Geoana, ce, e gagica? Da-l in ... ca are o gramada de defecte", spune Vanghelie, la inceputul inregistrarii de 31 de secunde.

Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat, miercuri, la Conferinta extraordinara a organizatiei pe care o conduce, ca ii cere scuze presedintelui partidului, Mircea Geoana, pentru limbajul folosit la adresa sa, el precizand ca a fost vorba de o discutie privata. "Le cer scuze cetatenilor Romaniei. A fost o discutie intima, privata, in stilul meu caracteristic", a spus Vanghelie.