Mircea Geoana, Victor Ponta, Cristian Diaconescu, Miron Mitrea s-au inscris pana in prezent in competitia pentru sefia partidului. Lista ramane insa deschisa, nefiind excluse si candidaturi surpriza.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca a acceptat doar candidatura lui Cristian Diaconescu pentru functia de presedinte al PSD si a respins toate celelalte candidaturi pe care le continea dosarul sau, intrucat candidaturile se depun individual, potrivit actualului Statut.

Ulterior, Nicolae Banicioiu a declarat, pentru Mediafax, ca nu figureaza si nu va candida pentru functia de vicepresedinte pe lista lui Cristian Diaconescu, iar Valeriu Zgonea a spus ca deocamdata nu a acceptat propunerea de a fi in echipa sa.

Initial, termenul limita de depunere a candidaturilor la presedintia PSD expira joi, la ora 16:00. Nu este exclus insa ca Adrian Nastase sa revina in cursa, dupa ce a dat de inteles ca retragerea sa a fost "o forma de protest".

Nastase contesta termenul de depunere a candidaturilor

Presedintele Consiliului National al Partidului Social Democrat, Adrian Nastase, contesta termenul de depunere a candidaturilor la presedintia partidului - joi, ora 16:00, acesta fiind, in opinia sa, nestatutar. Nastase a mai spus ca este posibil sa regandeasca decizia privind retragerea candidaturii sale la sefia partidului.

"Lucrurile nu sunt inca perfect stabilite. Protestul pe care am vrut sa-l fac, si pe care l-a dublat intr-un fel domnul Iliescu, a creat anumite reverberatii la nivel de baza si la nivel de lideri. Maine va avea loc o intalnire importanta a Comitetului Executiv si vom vedea daca unele dintre observatiile mele vor fi acceptate. Am trimis astazi o scrisoare presedintelui partidului si secretarului general in legatura cu faptul ca unii dintre membrii CN, desi era obligatoriu sa fie inclusi pe listele de delegati, nu au fost inclusi pentru diverse ratiuni pe care nu le comentez", a spus Nastase.

Presedintele CN al PSD a reafirmat ca termenul limita pentru inregistrarea candidaturilor, stabilit pentru joi, la ora 16:00, este "nestatutar", aratand ca acestea se pot depune inclusiv la Congres.

"Eu nu recunosc acest deadline, din punctul meu de vedere statutul este cel care stabileste ca aceste candidaturi pot fi depuse si in cadrul congresului, dar lucrul acesta este valabil, din punctul meu de vedere, si pentru vicepresedinti, si pentru secretarii generali, dar nu stiu daca nu ar trebui cumva sa ne linistim o clipa si sa incercam un alt mod de abordare a Congresului si a organizarii partidului, pentru ca am impresia ca am intrat intr-o logica de tip negativ, care nu ne poate aduce beneficii si de aceea putem incerca si poate voi reusi, impreuna cu colegii mei, sa gasim si alte variante de abordare a congresului", a subliniat Nastase.