Liderul PSD Adrian Nastase a declarat, miercuri seara, la Targoviste, ca este nemultumit de modul in care se pregateste Congresul formatiunii, afirmand ca se incalca Statutul si ca imaginea partidului este din ce in ce mai mult asociata cu Marian Vanghelie.

"Ma intreb daca nu vom schimba denumirea partidului in PSD-AV, Partidul Social Democrat-Aripa Vanghelie. Cred ca discutia noastra in legatura cu listele, inchise sau nu, reprezinta o foarte mare diversiune. In loc sa discutam despre noua directie a partidului, cu statutul acesta de opozitie, sa discutam de probleme grave, care ar necesita interventia noastra publica, asistam la situatii in care un vicepresedinte al partidului zambeste superior la o discutie despre pensii si salarii fara sa intervina si sa spuna un punct de vedere valabil. Mi se pare trist acest lucru", a spus Nastase citat de Mediafax.

Nastase a declarat, tot miercuri, la Targoviste, ca nu exclude varianta de a candida, totusi, la presedintia partidului, insa aceasta situatie poate aparea doar in cazul in care motivele care l-au facut sa se retraga nu vor mai fi valabile.

La conferinta judeteana a PSD Dambovita au fost desemnati cei 51 de delegati la Congresul de sambata al partidului, care si-au exprimat sustinerea pentru o eventuala candidatura a lui Adrian Nastase, iar in lipsa acesteia pentru Victor Ponta.