Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a anuntat, miercuri seara, la iesirea din sala in care s-a organizat Conferinta PSD Bucuresti, ca nu renunta la candidatura pentru sefia PSD si i-a indemnat pe membrii PSD Bucuresti, parafrazandu-l pe liderul de onoare al partidului, Ion Iliescu, sa aiba grija cu cine vor vota la Congresul extraordinar din 20 februarie, relateaza Agerpres.

"Le multumesc colegilor de la Bucuresti, in primul rand pentru ideea de echipa, dar imi voi mentine canidatura la sefia PSD. (...) Fiecare om trebuie sa fie la locul potrivit. Echipa nu este o structura de afinitati personale. Echipa este o suma de competente, parafrazandul pe Ion Iliescu - 'Aveti grija ce echipa aduceti pentru ca la dvs. este decizia'. (...) Va spun direct, eu sunt nu sunt prea multumit de ce au putut liderii dvs. sa dea in aceasta perioada. Multi dintre ei au uitat ca dupa Congres vom ramane impreuna. Nu suntem mai multe partide intr-un singur partid', a precizat Diaconescu.

El nu a dorit sa raspunda indemnurilor presedintelui PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, de a 'usura' alegerea colegilor din organizatie si de a accepta sa candideze pentru functia de prim-vicepresedinte in echipa liderului PSD, Mircea Geoana.

"Sa nu ne puna sa alegem intre Mircea Geoana si el. Noi vrem sa facem echipa, avem nevoie de Cristian Diaconescu. Ar fi foarte complicat pentru multi din acesta sala sa ne puneti sa alegem intre dvs. si Mircea Geoana. Eu sunt sigur ca-i va veni randul si Cristian Diaconescu va fi presedintele acestui partid", a precizat Vanghelie, inainte de discursul vicepresedintelui PSD.