Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat, miercuri, la Conferinta extraordinara a organizatiei pe care o conduce, ca ii cere scuze presedintelui partidului, Mircea Geoana, pentru limbajul folosit la adresa sa, el precizand ca a fost vorba de o discutie privata, relateaza Mediafax. "Le cer scuze cetatenilor Romaniei. A fost o discutie intima, privata, in stilul meu caracteristic", a spus Vanghelie.

"Ii cer scuze presedintelui Mircea Geoana. A fost o interpretare data azi de catre unii care vor sa creeze o disfunctionalitate intre mine si Mircea Geoana", a adaugat social-democratul.

El a aratat ca il va vota pe Mircea Geoana la Congres.

Vanghelie a spus, totodata, ca ii pare rau ca a avut discutia respectiva cu cei din presa, el apreciind ca a fost o greseala si ca nu va mai proceda similar pe viitor.

El a mai aratat ca interpretarea data spuselor sale a avut la baza un interes, acela de a "omori" evenimentul organizat de PSD Bucuresti in seara zilei de miercuri, respectiv Conferinta extraordinara a organizatiei pentru desemnarea delegatilor la Congres.

Inaintea Conferintei PSD Bucuresti Vanghelie a precizat, intr-o declaratie acordata jurnalistilor, ca discutia redata in presa a tinut de intimitatea sa.

"Nu mai putem sa discutam doua persoane sau trei persoane separate? Nu m-am dus sa-i spun cuiva ceva sa jignesc in fata, dar este dreptul meu, intimitatea mea sa vorbesc cu colegul, cu colega mea sau cu dumneavoastra. Ca din cate imi aduc aminte am discutat cu cativa colegi din presa. Din pacate, de acum incolo cand o sa ma intrebati ceva nu o sa mai vorbesc nimic decat strict declarativ. Pentru ca eu am discutat prieteneste cu dumneavoastra, nici macar nu a fost o chestie care sa-mi para rau. Bun, nu este un limbaj in care sa se discute public, la un microfon sau sa auda toata opinia publica, e logic", a precizat Vanghelie.

Intrebat daca le cereti scuze colegilor, presedintele PSD Bucuresti a spus: "Haideti sa nu ne grabim. Fac si eu o analiza, sunt linistit, sunt degajat, nu am nicio problema, intelegeti?".

El a aratat ca inregistrarea redata in presa a fost o “discutie pur si simplu colorata”, la care au participat cativa jurnalisti.

"A fost o discutie impreuna cu cativa dintre dumneavoastra. Cateodata le savurati si cateodata vad ca le inregistrati si le dati in momentul in care se poate da o alta interpretare. Nu avea nicio legatura cu Congresul si asa mai departe. Dar eu pot sa-mi cer scuze ca principiu, dar mi-e foarte greu sa ma gandesc cum trebuie sa-mi cer scuze de la acei care dimineata se duc la Cotroceni si seara vin sa ia functii de la PSD. De asta am spus ca ma mai gandesc, pentru ca sa nu fac o greseala, sa nu ma duc in penibil", a adaugat Vanghelie.