O inregistrare audio a fost postata miercuri pe blogul ziaristului Victor Ciutacu, cu cateva zile inaintea Congresului PSD, in care Marian Vanghelie il injura pe Mircea Geoana, dar explica de ce il sustine pe actualul presedinte al partidului.

"Astia-s niste lepre nenorocite. Tu crezi ca sunt indragostit de Geoana, ce, e gagica? Da-l in ... ca are o gramada de defecte", spune Vanghelie, la inceputul inregistrarii de 31 de secunde.

Atentie! Limbaj licentios.

Asculta mai multe audio Politica

El explica insa ca nu poate schimba taberele doar pentru a fi alaturi de cei mai tari.

"Cum dracu bai frate bai, eu am fost pe bulevard vagabond astia au stat la facultate si nu au invatat nimic, da-i dracu de idioti", afirma primarul sectorului 5.

Liderul PSD Bucuresti adauga ca o serie de colegi de partid nu au invatat "principiile elementare ale bunului simt" si sunt "niste lepre" care sunt in stare sa isi vanda nevestele pentru o functie: "Astia isi vand nevestele ma, asculta-ma ce-ti spun...ca sa le dai o functie iti da nevestele".

Vanghelie: A fost o gluma

Marian Vanghelie a explicat ulterior sensul inregistrarii audio, afirmand ca nu a fost decat o gluma.

"Cea privitoare la presedinte era o gluma, era in spiritul unei glume tocmai sau sub pretextul sa nu banuiasca cineva ca eu sunt de dimineata pana seara cu gandul la Mircea Geoana", declara presedintele PSD Bucuresti, citat de Mediafax.

"Nu am discutat (cu Geoana - n.r.). Caracterul meu nu se schimba. Mircea Geoana stie ca sunt un tip ferm, cand vreau un lucru vreau, cand nu vreau, nu vreau. Nu sunt legat ombilical de Mircea Geoana. Am spus ca il votez pentru ca dimineata cand ma scol sa nu imi fie rusine sa ma uit la mine. Pentru ca erau altii lipiti de Mircea Geoana in campanie ca timbrul pe scrisoare si a doua zi i-au cerut demisia", a explicat Vanghelie.

"Era o gluma, o discutie inainte sa intru in direct la o emisiune, si eram dezamagit de realitatea din partid cu privire la unii lideri. E foarte complicat sa-mi schimb punctul de vedere, eu sunt consecvent", a precizat social-democratul.

"Le cer scuze cetatenilor Romaniei. A fost o discutie privata, in stilul meu caracteristic"

Marian Vanghelie a revenit asupra scandalului la Conferinta extraordinara a organizatiei pe care o conduce pentru a-i cere scuze presedintelui partidului, Mircea Geoana, pentru limbajul folosit la adresa sa, precizand ca a fost vorba de o discutie privata. "Le cer scuze cetatenilor Romaniei. A fost o discutie privata, in stilul meu caracteristic", a spus Vanghelie, potrivit Mediafax.

Cosmin Gusa: Politica nu e un joc de domnisoare

Cozmin Gusa, unul dintre apropiatii si prietenii lui Mircea Geoana, a declarat la Realitatea TV ca aceasta inregistrare ii priveste doar pe cei doi protagonisti.

"Politica nu e un joc de domnisoare, iar cei din PSD stiu ca in discutiile din partid apar si asemenea elemente. Inteleg ca Marian Vanghelie era in fata unor colegi de partid mai putin convinsi sa-l voteze pe Mircea Geoana si a tinut un discurs frust, in care a pus in balanta si defectele sale", a explicat Gusa. "Daca Geoana o sa se supere pe Vanghelie, o sa aiba o discutie intre patru ochi, dar eu nu cred ca o sa se supere", a precizat el.

Madalin Voicu: aproape nimeni nu il sustine pe Geoana pentru vreo calitate

"Vanghelie nu a mintit, eu stiu bine ce parere are el cand vine vorba despre Mircea Geoana", a declarat si social-democratul Madalin Voicu. Intr-o interventie la Realitatea TV, el a precizat ca "aproape nimeni din PSD nu il sustine pe Geoana pentru vreo calitate pe care ar avea-o, ci pentru a-si atinge scopurile alaturi de el".

Comenteaza pe blogul lui Victor Ciutacu.