Adrian Nastase a sustinut marti, in sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, cauza fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob-Ridzi, spunand ca problema democrat-liberalei 'trebuie tratata cu o anumita omenie', iar 'sarcina' Biroului Permanent este de a transmite scrisoarea privind concediul prenatal catre Comisia juridica, relateaza Agerpres.

"Stimati colegi, dincolo de luptele politice, eu cred ca ar trebui totusi sa privim astfel de lucruri cu o anumita omenie, si nu cred ca acum, in numele unor lupte politice pe care le dam, nu putem sa tinem seama de astfel de chestiuni extrem de serioase. De aceea, eu cred ca sarcina noastra - folosesc poate un cuvant nepotrivit aici - mai bine spus responsabilitatea noastra in ceea ce priveste aceasta solicitare ar fi aceea de a transmite si Comisiei juridice, unde bineinteles ca aceasta solicitare trebuie sa ajunga, sa tina seama totusi si de aceste aspecte. Acesta este punctul meu de vedere", a spus vicepresedintele social-democrat al Camerei Deputatilor, Adrian Nastase.

In aceeasi sedinta a Biroului Permanent de marti, liberalul Eugen Nicolaescu i-a avertizat pe membrii conducerii Camerei Deputatilor ca dosarul Ridzi va fi blocat cel putin cateva luni, daca vor lua in considerare scrisoarea privind intrarea in concediu prenatal a deputatei PD-L.

Pentru cauza Monicai Iacob-Ridzi a pledat si independentul Eugen Nicolicea, cel care a mentionat ca solicitarea Ministerului Justitiei privind perchezitia electronica nu-si avea rostul, intrucat nu este una corporala sau domiciliara. In plus, a spus Nicolicea, calculatorul respectiv nu ii apartine fostului ministru.

'In afara de circul mediatic, nici nu vad de ce ni s-a facut cererea respectiva care ar trebui respinsa din start. (...) Cert este ca ar trebui odata, cand Parlamentul este pus intr-o postura atat de jenanta, sa dea un vot pentru cererea urmaririi penale si apoi, in decurs de doua saptamani, sa spui ca infractiunile acelea nu exista, cineva cred ca totusi trebuie sa plateasca', a declarat Nicolicea.