Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca nu va candida la presedintia PNL, daca votul va fi pe liste. "Nu m-am hotarat inca daca voi candida. In orice caz, daca statutul care se va adopta va fi unul de vot de lista, atunci va spun de pe acum ca nu candidez, pentru ca nu inteleg sa validez prin participare o astfel de aberatie", a declarat liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, citat de Agerpres.

Referitor la declaratiile liderului PNL, Crin Antonescu, care a anuntat ca Tariceanu nu va fi pe lista sa, fostul premier a precizat: "Ar fi bine sa se controleze cand face afirmatii in legatura cu persoana mea. Nu am avut niciun fel de discutie, nu exista niciun fel de apetenta de-a mea pentru a avea neaparat o functie, nu-mi doresc functii in conducerea partidului, poate sa stea linistit, sa le ia pe cele pe care le considera, sa le stranga pe toate, mai putine, mai multe, nu am niciun fel de problema".

Intrebat daca va accepta o eventuala oferta din partea unui candidat la presedintia partidului, fostul presedinte al PNL a declarat ca nu are nevoie de functii si nu a cerut nimanui sa fie pus pe vreo lista.

"Dupa ce am fost presedintele partidului, nu se poate pune problema. Indiferent de cine e vorba, o spun foarte clar, ca sa-i dau un raspuns pe aceasta cale si domnului Crin Antonescu, nu am cerut nimanui, nici lui si nici altcuiva, sa fac parte dintr-o echipa", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Fostul premier a avertizat ca este "capabil, daca doresc, sa fiu eu cel care imi decid singur, pe picioarele mele, drumul politic. Am suficienta experienta si cred ca am dovedit, in 20 de ani de cand sunt in PNL, ca stiu sa stau pe picioarele mele singur-singurel, nu am nevoie de ajutorul nimanui".