Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu afirma, la RFI, ca PSD va continua sa existe si fara Ion Iliescu, dar ar putea pierde voturi, dupa retragerea fostului sef de stat.

"Sunt oameni care voteaza PSD-ul in primul rand pentru faptul ca domnul Iliescu se afla in continuare in partid. Ei, acestia nu e sigur ca-l vor mai vota in continuare. Eu cred ca PSD nu va castiga voturi prin retragerea domnului Iliescu, ci mai degraba va pierde", a spus fostul ministru al Apararii.

Pe de alta parte, Ioan Mircea Pascu admite ca partidul va exista si fara Ion Iliescu, dar nu se va putea compara niciodata cu perioada in care era condus de fondatorul sau.

"Eu cred ca exista orice institutie fara un anumit om si deci exista si PSD fara Ion Iliescu, dar va fi cu totul altceva si in nici un caz nu-l vom mai putea compara cu PSD-ul de pe vremea cand domnul Iliescu il conducea sau se afla in partid".

Argumentele invocate de el sunt "o anumita linie politica" si lipsa unei voci "care sa reuseasca sa mai tempereze anumite lucruri".