Procurorul general a solicitat Parlamentului inceperea urmaririi penale impotriva fostului ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, ca urmare a solicitarii DNA, informeaza Agerpres.

"In cauza exista indicii ca in intervalul aprilie - iunie 2009, Iacob Ridzi Monica Maria in calitate de ministru al Tineretului si Sportului a prejudiciat bugetul ministerului prin cumpararea unor produse electronice, excluse de la achizitionare prin prevederile O.U.G. nr. 34/2009.

Totodata, exista indicii ca pentru ascunderea incalcarii dispozitiilor legale mentionate fostul ministru a intocmit si a dispus intocmirea de catre alte persoane a unor inscrisuri care atestau nereal indeplinirea conditiilor de legalitate in derularea procedurii de achizitie si de receptie a bunurilor.

Intrucat la data savarsirii faptelor cu care au fost sesizate organele de urmarire penala Iacob Ridzi Monica Maria avea calitatea de deputat in Parlamentul Romaniei, s-a solicitat Camerei Deputatilor declansarea procedurilor in vederea formularii cererii de incepere a urmaririi penale", se arata in comunicatul Parchetului.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a confirmat, marti, ca a primit solicitarea procurorului general pentru declansarea procedurilor de incepere a urmaririi penale in cazul fostului ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob-Ridzi.

Monica Iacob Ridzi a anuntat conducerea Camerei Deputatilor ca nu poate veni la Parlament pentru a-si prezenta punctul de vedere in privinta cererii DNA de perchezitionare a calculatorului pe care lucra la Ministerul Tineretului, pentru ca este in concediu prenatal. Precizarea fostului ministru al Tineretului vine in contextul in care procurorii anticoruptie au solicitat avizul Camerei Deputatilor pentru perchezitia informatica intr-un dosar in care Ridzi este anchetata pentru a abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals.