Victor Ponta a anuntat luni ca va candida la presedintia PSD, dupa anuntul retragerii lui Adrian Nastase din aceasta cursa.

"Sa terminam cu zvonurile. Avand in vedere ca Adrian Nastase s-a retras, cred ca PSD are nevoie de o alternativa. Voi candida la functia de presedinte", a afirmat el, la finalul Consiliului Executiv National al partidului.

El a precizat ca nu luase in calcul aceasta candidatura, dar acum, dupa retragerea lui Nastase, acest lucru este necesar: "Eu am credinta ca nimic nu e pregatit dinainte, ca fiecare om va veni la Congres cu propriul gand si ca oamenii aceia au nevoie de o alternativa".

Victor Ponta a spus ca nu vrea sa faca politica in alt partid si si-a exprimat speranta ca PSD "are un viitor ca partid social-democrat".

"In mod sigur nu voi face echipa cu Marian Vanghelie, dar voi discuta cu toti ceilalti", a adaugat el, mentionand ca "daca trebuie neaparat sa fie liste, o sa fie si liste".

Ponta nu a explicat, deocamdata, cine va face parte din lista lui.

Miron Mitrea acuza un aranjament evident si anunta ca se gandeste sa se retraga

Miron Mitrea a declarat insa ca se gandeste foarte serios sa-si retraga candidatura la sefia PSD, afirmand ca 'acest congres este ilegitim', anunta Agerpres.

"Dupa parerea mea, a mers foarte dificil ziua de astazi si eu nu cred ca a fost o zi buna pentru partid. Desi modul in care se realizeaza congresul a ramas subordonat unor decizii pe care in mod evident nu le-am luat intr-un cadru statutar, dupa parerea mea acest congres este ilegitim, modul in care se va organiza, si eu ma gandesc foarte serios ca in aceste conditii va trebui sa-mi retrag candidatura si sa nu particip la congres", a spus Miron Mitrea.

In opinia sa, organizarea Congresului este un "aranjament" evident pe care nu il poate gira pentru ca astfel ar 'duce la slabirea foarte puternica a partidului'.

'Am spus ca ma gandesc foarte serios sa-mi retrag candidatura si sa nu particip la congres pentru ca este evident ca este un aranjament pe care nu poti sa-l girezi, pentru ca asta duce la slabirea foarte puternica a partidului', a explicat Mitrea.

El a precizat insa ca, daca isi va retrage candidatura, se gandeste totusi sa participe la congres pentru a-si spune punctul de vedere.

"Daca hotarasc sa ma retrag la congres si sa nu candidez, nu particip nici la congres, decat poate ca sa-mi spun punctul de vedere. Nu voi participa la proceduri asa cum au fost desemnate la ora actuala. Poate ca sunt incalzit, poate ca sunt dupa o zi in care lucrurile nu au iesit asa cum le-am propus, am avut cu totul si cu totul alte idei si poate sunt nervos si incerc sa nu iau o decizie sub presiunea supararii, dar astazi, daca ar fi sa decid, as decide sa nu particip la congres si, bineinteles, nici la candidatura", a subliniat Miron Mitrea.