Senatorul social-democrat Catalin Voicu s-a prezentat, luni, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, acesta fiind audiat timp de doua ore si jumatate in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, relateaza Agerpres.

Catalin Voicu nu a dorit sa le spuna ziaristilor de ce a fost chemat la DNA, declarand ironic ca, daca vor sa afle informatii din acest dosar, sa apeleze la sursele judiciare, des invocate in articole de presa.

El a negat inca o data ca ar fi primit bani de la cineva, recunoscand ca multi apeleaza la el, insa doar pentru competentele sale de parlamentar.

El a fost la DNA si vinerea trecuta, insotit de avocati. Surse judiciare sustineau ca senatorul PSD ar fi venit la DNA pentru a lua la cunostinta noile acuzatii in dosarul in care este cercetat.

Procurorii anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de Catalin Voicu, in sarcina caruia s-au retinut doua infractiuni de trafic de influenta.

Directia Nationala Anticoruptie sustinea, in 11 decembrie 2009, intr-un comunicat, ca senatorul Catalin Voicu ar fi pretins si primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru solutionarea favorabila a unor cauze civile si penale aflate pe rolul organelor judiciare si ca acesta nu poate parasi localitatea. DNA mentiona atunci ca procurorii au dispus fata de Voicu masura obligarii de a nu parasi localitatea pentru o perioada de 30 de zile.