Radu Podgoreanu, membru in Consiliul National al PSD, i-a adresat duminica o scrisoare deschisa liderului social-democrat Mircea Geoana, in care l-a acuzat pe acesta de intentia de ''trucare'' a Congresului extraordinar din 20 februarie, potrivit Agerpres.Radu Podgoreanu il avertizeaza pe Mircea Geoana ca, in cazul in care va impune sistemul de vot pe liste, isi va asuma "consecinta inevitabila a ruperii PSD".

"Este evident ca ati optat pentru aceasta solutie deoarece sperati sa fracturati astfel partidul si sa ramaneti singur stapan pe masa amorfa de obedienti", scrie semnatarul scrisorii.

Acesta il acuza pe liderul social-democrat de ''lipsa de viziune', spunand ca acesta nu are ''nici forta si nici statura morala si caracterul unui adevarat om politic''.

''Siretlicul marunt cu votul pe liste inchise, prin care doriti sa cumparati obedienta catorva presedinti de organizatii nu tine cont ca in partid nu conteaza doar unii sefi vremelnici si baroni locali, ci masa membrilor de partid, care nu va va urma intr-o noua aventura paguboasa. Daca veti impune sistemul de liste, va asumati consecinta inevitabila a ruperii partidului. (...) Cum credeti, domnule Geoana, ca, simplificand in statut procedurile de excludere din partid, veti face partidul mai puternic? Ce lider de partid aflat in opozitie se gandeste cum sa-i excluda mai usor pe cei care au curajul opiniei lor? Stupid si rauvoitor. Mizati pe cerberii care vor incerca sa controleze votul delegatilor. (...) Desi norma statutara impune participarea la congres a membrilor Consiliului National, ati cerut presedintilor de organizatii, ce va sunt vasali, sa-i excluda de pe liste pe cei care gandesc altfel decat cum v-a recomandat Vanghelie sa ganditi", mai afirma Radu Podgoreanu.

Sambata, unul dintre contracandidatii lui Mircea Geoana la sefia PSD, Adrian Nastase, reclamase "jocurile de culise care s-au facut si care se fac in continuare", spunand ca are "banuieli de manipulare a votului" la Congresul programat pe 20 februarie, potrivit Mediafax.