Liderul UDMR, Marko Bela, isi doreste ca actuala coalitie de guvernare sa reziste pana in 2012 si spune ca, desi PDL nu este un partener de guvernare comod, nu au existat certuri in actuala coalitie, in perioada de o luna si jumatate cat a trecut de la infiintarea ei, potrivit Mediafax.

  • "N-a existat conflict, o disputa in coalitie, desi nu e usor, avem de a face cu un partid care nu e lesnicios, un partid puternic . Se spune despre UDMR ca poate fi un factor de stabilitate intr-o coalitie, ca daca-si asuma ceva respecta si urmeaza si incearca sa realizeze scopurile. Noi nu ne-am gandit la o coalitie de o luna si jumatate, ci trebuie sa ne gandim pana in 2012. Nu mai avem ani de campanie, acum trebuie sa lucram", a afirmat Marko Bela in fata delegatilor la Consiliul Reprezentantilor Unionali, de la Targu Mures.

El a adaugat ca, desi uneori au existat motive de cearta, UDMR nu si-a expus nemultumirile public, ci a considerat ca trebuie sa le discute mai intai in coalitie.

Marko Bela a mai afirmat ca intrarea Uniunii la guvernare a fost "singura masura corecta", propunandu-le celor prezenti un "exercitiu de imaginatie" referitor la ce ar fi insemnat opozitia pentru UDMR.