Presedintele Partidului Social-Democrat, Mircea Geoana, a declarat ca demersul lui Adrian Nastase de a trimite chestionare membrilor Consiliului National al PSD privind, printre altele, locul de desfasurare a Congresului reprezinta un exercitiu "penibil" si "hilar", transmite Mediafax.

"Este un exercitiu penibil, nu s-a procedat niciodata la metoda chestionarelor trimise de Consiliul National. A face un chestionar de acest gen este hilar. Ce-l intereseaza pe delegatul care vine din tara in ce sala se tine Congresul", a afirmat Geoana.

Liderul PSD s-a referit si la norma de reprezentare stabilita pentru filialele partidului, declarand ca: "intotdeauna apar nemultumiri, iar filialele se compara cu anul 2006. Am facut bine ca am cerut rapid un Congres pentru a clarifica lucrurile in partid. Discutiile divergente ne fac rau. Transarea la Congres e singura metoda democratica de a merge mai departe".

Geoana a facut aceste declaratii la Iasi, unde participa la Conferinta judeteana extraordinara a filialei PSD, la care va fi stabilita si lista celor 52 de delegati pe care Iasiul ii va trimite la Congresul din 20 februarie.

Comisia de organizare a Congresului s-a intrunit, joi, la Palatul Parlamentului, la initiativa presedintelui Consiliului National, Adrian Nastase. La sedinta au participat, printre altii, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, secretarul general Liviu Dragnea, senatorii Miron Mitrea si Titus Corlatean. Sedinta a fost convocata de Nastase deoarece, sustin surse social-democrate, presedintele de drept al acesteia, Mircea Geoana, ar fi evitat sa o convoace, in conditiile in care a stabilit o norma de reprezentare pe care a trimis-o deja in judete.