Senatorul social-democrat Miron Mitrea a anuntat ca il va sustine in turul al 2-lea al alegerilor pentru sefia partidului pe Adrian Nastase, daca el nu va reusi sa ajunga in acest punct. "Daca sunt eu in turul doi, nu o sa-l sustin pe Adrian Nastase. Dar il voi sustine pe Nastase in turul doi, daca e el cu Geoana", a declarat Mitrea.

Social-democratul a precizat ca, daca va fi organizat un "congres liber, Mircea Geoana nu reuseste". "Ii multumesc lui Miron Mitrea pentru eventualul sprijin pe care a anuntat ca mi-l ofera in turul doi. Este esential ca aceasta competitie sa se desfasoare democratic", a replicat Adrian Nastase.

Intrebat daca organizatiile care au anuntat ca il sustin pe Mircea Geoana la presedintia partidului nu inclina votul in mod hotarator, Nastase a declarat ca "daca votul este corect, atunci cei cu care s-a intalnit Mircea Geoana vor veni cu votul lor, cu un singur vot". "Pe vremuri, la Partidul Comunist se dadea un mandat din partea organizatiilor si se dadeau si telegrame inainte de felicitare. Eu cred ca am depasit aceasta perioada si cred ca fiecare politician este capabil sa gandeasca singur", a continuat presedintele Consiliului National al PSD.

Liderii PSD se intalnesc joi dimineata la Palatul Parlamentului, in comisia de organizare a congresului.