Adrian Nastase si-a prezentat miercuri, pe blogul personal, programul sau politic de candidat la sefia PSD, cu care se va prezenta la Congresul din 20 februarie. In proiectul sau, Nastase sustine ca PSD trebuie sa se transforme intr-un partid capabil sa castige increderea oamenilor si care sa construiasca o guvernare ce nu se mai bazeaza pe actiuni de tip "impartirea prazii" si care sa serveasca interesului public.

  • "Ideea fundamentala a proiectului meu politic este aceea ca, in actiunea noastra ca partid, trebuie sa ne intoarcem la oameni, la sensul profund al politicii, nu ca exercitiu al puterii, ci al datoriei de a servi interesul public", noteaza social-democratul.
  • "Proiectul regasirii sensului original al politicii are doua etape: mai intai, trebuie sa facem din competitia interna nu un joc al rearanjarii scaunelor in jurul mesei, ci al gasirii resurselor pentru transformarea PSD intr-un partid capabil sa castige increderea oamenilor carora sa le reprezinte cu adevarat interesele".
  • "In a doua etapa, PSD trebuie sa construiasca o guvernare in care logica exercitiului guvernamental ca metoda de „impartire a prazii” sa fie eliminata, fiind inlocuita de actiunea in folosul societatii", continua acesta.
  • "In Romania, o astfel de viziune ar putea parea utopica, insa avem nevoie de idealuri si de obiective inalte, care sa ne scoata din amorteala si rutina si care sa ne dea motivatia de a spera si de a lupta. Altfel,…", incheie Nastase.  

Potrivit lui Nastase, proiectul, intitulat “Forta si Echilibru", a fost elaborat dupa multe consultari si discutii, reflectand la intreaga situatie din partid, si reprezinta sinteza experientei sale politice de doua decenii.