"Decizia privind participarea Romaniei la scutul antiracheta trebuie sa fie inceputul unei conversatii obligatorii intre noi si cetatenii Romaniei, fiind vorba despre o hotarare atat de importanta', a afirmat liderul social-democrat Mircea Geoana, intr-o declaratie de presa televizata.

  • "Consideram ca aceasta decizie a Administratiei de la Bucuresti, pe care Parlamentul va trebui s-o aprobe sau s-o amendeze, reprezinta inceputul unei conversatii obligatorii intre noi si cetatenii Romaniei pentru ca, atunci cand vorbim de elemente atat de importante, este obligatoriu sa existe mai multa transparenta si o adaptare a Strategiei de Securitate Nationala la noile conditii", este de parere presedintele Senatului.
  • In perspectiva gazduirii unor elemente ale scutului pe teritoriul Romaniei, Mircea Geoana doreste si o evaluare a Strategiei de Securitate Nationala: "Dorim ca recentul anunt facut de Administratia de la Bucuresti cu privire la gazduirea unor elemente de scut anti-racheta pe teritoriul national sa conduca, dincolo de elementele obligatorii pentru opinia publica si pentru decizia Parlamentului, la o evaluare mult mai ampla cu privire la securitatea nationala a Romaniei. Domnul Cristian Diaconescu, un om cu multa experienta in plan international, va coordona pentru aceasta etapa, acest efort din partea noastra".

"Cred ca este momentul sa redevenim o tara europeana", a mai afirmat Mircea Geoana, atragand atentia ca legile sigurantei nationale stau de prea mult timp in Parlament.

Mircea Geoana a mai anuntat ca PSD va lansa un amplu set de dezbateri privind noua lege a pensiilor.