Liderul PNL Iasi, Relu Fenechiu, a declarat sambata ca Viorel Catarama, care si-a anuntat candidatura la functia de presedinte al partidului, propune ca PNL sa intre la guvernare, insa acest lucru nu inseamna automat ca partidul va fi cu adevarat la putere, relateaza Mediafax. "Una e sa fii la putere si alta sa intri intr-o alianta de guvernare. Catarama propune o alianta de guvernare alaturi de PDL, dar e posibil sa nu fim la putere", a spus Fenechiu.

Liderul liberal a adaugat ca pana in prezent nu a existat nicio propunere institutionalizata facuta de PDL pentru intrarea PNL in guvern. "Nu am fost niciodata impotriva intrarii la guvernare, dar important este cum o facem. Am auzit si eu ca ni s-ar oferi printre altele Ministerul Muncii, dar ar trebui stabilit dinainte fondurile alocate acestui minister. Altfel, cei de la PDL ne vor arata cu degetul si vor spune ca liberalii sunt la Ministerul Muncii, din cauza lor sunt probleme sociale", a afirmat Relu Fenechiu.

Seful PNL Iasi a adaugat ca scrisoarea sa pe care a adresat-o premierului Emil Boc si presedintelui Traian Basescu a vizat tocmai ca PDL sa spuna clar conditiile in care PNL ar participa intr-un eventual guvern cu democrat-liberalii, adaugand ca sefii PDL "nu doresc parteneri, ci complici la adancirea crizei".

Liderul liberal a mai spus ca Viorel Catarama i-a fost un idol in anul 1996, cand l-a cunoscut, insa intre timp partidul a evoluat. "PNL Iasi il va sustine pe Crin Antonescu la sefia partidului", a declarat Relu Fenechiu.