"Nimic nou, nici o sclipire, nici o idee, nici o incercare de a aduce viata intr-un partid care pare deja condamnat". Sunt concluziile Consiliului National PSD, in viziunea social-democratului Vasile Dancu. Intr-un material intitulat "Politician, Adjectiv - Cronica subiectiva a Consiliului National PSD" si postat pe blogul sau, Dancu critica actuala conducere a partidului.

"Conducerea PSD a fost la putere cu liberalii, ei au facut targul cu PDL, ei i-au scos afara pe pesedisti din administratie, vrand sa ia toata puterea, tot ei sunt si acum la putere, in diferite variante de intelegeri cu ministrii din actualul guvern sau cu administratiile locale", sustine social-democratul.

"Ma uitam la doi dintre candidati batuti de Traian Basescu in ultimii zece ani, doi candidati care au pierdut dupa ce s-au gandit sa-si aranjeze, prematur, poza invingatorului. S-au pus pe treaba si, inainte de ultima batalie, au facut epurari in conducere, eliminand oameni care ar fi putut folosi in lupta, sau macar la aprovizionarea din spatele frontului", continua Vasile Dancu.

Social-democratul nu l-a uitat nici pe presedintele de onoare al partidului. "La functii spune mereu ca poate renunta oricand, dar niciodata nu a spus renunt, de azi incolo nu mai vreau. L-am vazut de multe ori plecand spre usa si spunand ca ar putea sa ne paraseasca, dar totdeauna au sarit unii sa-l aduca inapoi, iar odata cand nu a fost nimeni interesat sa-l opreasca s-a intors singur peste vreo ora", scrie el.

Criticile vin la o zi dupa sedinta Consiliul National, o sedinta marcata de atacuri la adresa lui Mircea Geoana. Adversarii actualului presedinte l-au atacat pe fata sau voalat, in frunte cu Ion Iliescu, iar Adrian Nastase si-a anuntat candidatura. O sedinta plina de discursuri si finalizata cu scandalul dintre Florentin Pandele si Marian Vanghelie.