Liberalul Dinu Patriciu a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca nu doreste sa fie activ in politica, lasand sa se inteleaga ca nu va candida pentru vreo functie in PNL, si a tinut sa sublinieze ca Antonescu este cel mai bun presedinte pentru formatiunea liberala, in acest moment. Replica vine dupa ce Viorel Catarama a declarat pentru RFI ca PNL nu are nevoie de un lider ca Antonescu. "Eu sunt om de afaceri si nu doresc sa fiu activ in politica. Nu doresc sa fiu un om politic", a sustinut Dinu Patriciu.

In privinta modificarilor la Statut propuse de liberali, Patriciu a afirmat ca nu doreste sa se pronunte. "Nu ma pronunt. Dar eu cred ca Antonescu este cel mai bun presedinte pentru PNL, astazi", a spus omul de afaceri.

Intrebat daca va participa la Congresul extraordinar din martie, Dinu Patriciu a mentionat ca, daca ii va permite agenda, va fi prezent la lucrarile congresului.

Liberalul Viorel Catarama si-a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, candidatura la functia de presedinte al PNL, precizand ca are ca scop formarea unui guvern de dreapta, impreuna cu PDL si cu larga sustinere parlamentara.

De asemenea, Catarama a spus ca ii va cere lui Dinu Patriciu sa candideze la o functie de conducere in partid. "Eu ii voi solicita in mod clar domnului Dinu Patriciu sa candideze pentru o functie de conducere in organismele PNL pentru a putea in mod public si oficial sa-si expuna ideile si tezele direct, fara a mai fi nevoie ca presa sa faca speculatii si supozitii despre influenta lui Dinu Patriciu in partid", a spus el, adaugand ca inca nu a vorbit cu acesta.