Crin Antonescu este uneori un luptator K1, dar PNL are nevoie in prezent de un negociator, spune, la RFI, omul de afaceri Viorel Catarama, care va candida pentru presedintia liberalilor. Antonescu nu are capacitatea de a tine toti membrii uniti in jurul partidului, crede liberalul, care adauga ca o sa-i propuna lui Dinu Patriciu sa candideze pentru o functie de conducere in PNL.

Crin Antonescu "este un lider carismatic si un bun orator, cateodata un luptator de K1, dar partidul nu are nevoie in acest moment de un astfel de lider, nu avem alegeri decat peste trei ani", sustine Viorel Catarama.

El noteaza ca PNL este partidul care a inregistrat cele mai mari pierderi in Parlament, ca numar de parlamentari, dupa alegerile din 2008: "Asta arata ca Antonescu nu are capacitatea de a tine toti membrii uniti in jurul partidului si, din diverse motive si din diverse considerente, parlamentari, primar, viceprimari, consilieri se indreapta catre alte zone politice si nu raman in PNL, din pacate".

In ceea ce-l priveste pe Dinu Patriciu, Catarama considera ca acesta ar trebui sa candideze pentru o functie de conducere, apreciind ca este incorect ca presa, de multe ori, sa discute neintemeiat despre influenta lui in partid.

"El este membru al partidului si cred ca e bine sa-si asume responsabilitatea si sa participe in conducerea partidului in mod transparent, sa-si spuna punctul de vedere si sa incerce sa obtina o decizie in functie de convingerile lui politice", argumenteaza el.